Ζοφερό σενάριο! Η Τουρκία έχει μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με το Πακιστάν;-Ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα
Νέες πληροφορίες περί τουρκικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με το Πακιστάν προκαλούν ερωτηματικά
Το ότι η Τουρκία και ειδικά ο Ερντογάν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα δεν είναι κάτι νέο, αφού η συνεργασία του με το πυρηνικό Πακιστάν είναι ένα από τα συστατικά που θα τον βοηθήσουν σε κάποια φάση να το κάνει πραγματικότητα.
Φορέας αυτών των πυρηνικών είναι πολύ πιθανό να είναι οι πύραυλοι που έχουν δυνατότητα να βγουν στο διάστημα και οι οποίοι κατασκευάστηκαν από την τουρκική βιομηχανία.
Τώρα όμως δυτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εργάζεται σε ένα μυστικό σχέδιο εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία για να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε αγαστή συνεργασία με το Πακιστάν.
Ο διεθνής νόμος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων επιτρέπει στην Τουρκία να βρει κενά με την κατασκευή και οπλισμό υποβρυχίων με πυρηνικές κεφαλές.
Οι Τούρκοι έχουν κάνει ήδη βήματα προς αυτόν τον τομέα, σύμφωνα και με αραβικές πηγές, ενώ είναι γνωστό ότι η ρωσική ROSATOM κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, δίνοντας και επίσημα το δικαίωμα στην Άγκυρα να προχωρήσει επίσημα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ανεπίσημα σε δυνατότητα ακόαμ και στην δημιουργία πυρηνικών κεφαλών στο μέλλον.
Υπενθυμίζουμε ότι γερμανικές εφημερίδες ανέφεραν το 2013 ότι η Τουρκία είχε ήδη δημιουργήσει ένα κρυφό πυρηνικό κέντρο στο οποίο Τούρκοι και Πακιστανοί εργαζόταν για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Αυτές οι εγκαταστάσεις ήταν σε περιοχές που είναι γεμάτο δάση στην Τουρκία, αλλά αποκαλύφθηκαν μετά το κύμα πυρκαγιών που έπληξε τη χώρα και την περιοχή της Μεσογείου, το περασμένο καλοκαίρι.
“Τελικά, η συμφωνία «AUKUS», η οποία ενώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Βρετανία και την Αυστραλία, μπορεί να δώσει στην Τουρκία ενισχυμένη εμπιστοσύνη για να προχωρήσει στις πρώτες δοκιμές. Θα μπορέσει τότε η διεθνής κοινότητα να το αντιμετωπίσει ή θα το αφήσει να αιωρείται ως συνήθως;”, διερωτώνται αραβικές πηγές.
Δεν γνωρίζουμε όλα αυτά κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά το μόνο που είναι απολύτως σίγουρο, είναι μια πλειάδα πληροφοριών εδώ και μεγάλο διάστημα, περί τουρκικών πυρηνικών φιλοδοξιών.
Ο Ερντογάν αναζητά στρατηγικά όπλα για να αναχαιτίσει σχέδια ανατροπής του από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ, και αυτό είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα.
Η ουσία τώρα είναι ότι Τουρκία και Πακιστάν πιθανόν, συνεργάζονται μυστικά εδώ και μεγάλο διάστημα σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα, την έκταση και το εύρος του οποίου δεν είναι γνωστό.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας είχαμε συνάντηση, ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Τουρκία και Πακιστάν, η οποία είχε λάβει χώρα στις 22-23 Δεκεμβρίου 2021.
Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Mian Muhammad Hilal Hussain και ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού του Τουρκικού Στρατού, Selcuk Bayraktaroglu, είχαν εκπροσωπήσει τις δύο χώρες.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ότι σε εκείνη την συνάντηση είχε συζητηθεί η συμπαραγωγή πυρηνικών κεφαλών για την Τουρκία! Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Temil Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI)
Ο στρατηγός Sahir Shamshad του Πακιστανικού Στρατού, συναντήθηκε επίσης με τον Τούρκο υποστράτηγο Wali Turkchi. Πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκε η μεταφορά τεχνολογίας πυραύλων ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς η αγορά τουρκικών UAV από το Πακιστάν.
‘‘Πίσω από τη μυστική συνάντηση Τουρκίας-Πακιστάν, βρίσκεται η Κίνα», ανέφεραν τότε Ινδικά ΜΜΕ.
Η επέκταση των στρατηγικών και στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν συνέβαλε στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στην Ασία και παρείχε νέες επιλογές ακόμη και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονταν μια κρίσιμη περίοδο.
Πακιστάν και Τουρκία θα επεκταθούν και στην Α.Μεσόγειο και αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα στον άξονα που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά των χωρών της περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου