Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

14η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ BRICS. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΗΓΕΤΩΝ

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΡΑΤΗ ( BRICS : Βραζιλία , Ρωσία , Ινδία , Κίνα , Νότιος Αφρική ) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ 41,43% ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ … ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ  39.714.304 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 148.939.063 ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ …

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ BRICS !! ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ” ΣΤΗ ΛΑΤΙΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ !! … ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ … Ο Μαδούρο είπε ότι οι χώρες BRICS χτίζουν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !!!

Δήλωση του Πεκίνου της XIV Συνόδου Κορυφής BRICS

«Ενίσχυση της υψηλής ποιότητας εταιρικής σχέσης BRICS καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή παγκόσμιας ανάπτυξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ …
……………………….

πηγή φωτό

…………………………………………………………….

Οι ηγέτες των BRICS εγκρίνουν την τελική δήλωση στη δέκατη τέταρτη σύνοδο κορυφής

Οι συμμετέχοντες στη δέκατη τέταρτη σύνοδο κορυφής των BRICS ενέκριναν μια τελική δήλωση , στην οποία κατέγραψαν τις βασικές συμφωνίες που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.
Το έγγραφο κατέγραψε την πρόθεση να δημιουργηθούν συνθήκες για θεμιτό ανταγωνισμό στο διεθνές εμπόριο και την οικονομική συνεργασία, να προωθηθεί η συμμετοχή των αναπτυσσόμενων χωρών στις παγκόσμιες διαδικασίες, να υποστηριχθεί η εφαρμογή της ατζέντας αειφόρου ανάπτυξης του 2030 στην οικονομία και σε άλλους τομείς.
Επιπλέον, οι συμμετέχουσες χώρες ζήτησαν να ενισχυθεί η ικανότητα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των πλαστών, δήλωσαν τη δέσμευσή τους για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και τη διατήρηση του ηγετικού ρόλου της G20 στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.
Επίσης, οι ηγέτες των κρατών εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εντείνουν τις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία , το Αφγανιστάν και το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι το θέμα του είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς ο διακρατικός χαρακτήρας των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα απαιτεί αναζήτηση συλλογικών απαντήσεων.

«Μόνο στη βάση μιας ειλικρινούς και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μπορούμε να αναζητήσουμε τρόπους εξόδου από την κατάσταση κρίσης που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια οικονομία λόγω των κακοσχεδιασμένων, εγωιστικών ενεργειών μεμονωμένων κρατών, τα οποία, χρησιμοποιώντας οικονομικούς μηχανισμούς, στην πραγματικότητα, διέδωσαν τα δικά τους λάθη στη μακροοικονομική πολιτική σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι τα πέντε κράτη μέλη έχουν τεράστιες πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές, τεχνολογικές και ανθρώπινες δυνατότητες για να συνεργαστούν αποτελεσματικά για να διασφαλίσουν τη διεθνή ασφάλεια, σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα η ηγεσία των χωρών BRICS στη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου βασισμένου στο διεθνές δίκαιο είναι περιζήτητη περισσότερο από ποτέ.
Με τη σειρά του, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping κάλεσε τις χώρες BRICS να φέρουν “νέο αίμα” στην ένωση το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία ώστε οι ομοϊδεάτες μας να ενταχθούν στην οικογένεια των BRICS το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Κινέζος ηγέτης χαρακτήρισε επίσης αποσταθεροποιητικές τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να επεκτείνουν τις στρατιωτικές συμμαχίες. Επιπλέον, ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε την καταπολέμηση των μονομερών κυρώσεων.
Η διήμερη 14η σύνοδος κορυφής των BRICS υπό την προεδρία της Κίνας ξεκίνησε τις εργασίες της την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη σύνοδο κορυφής συμμετέχουν οι ηγέτες των χωρών σύνδεσης – ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι , ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο , ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα . Τη σύνοδο κορυφής προεδρεύει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.
Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο δήλωσε ότι η τρέχουσα σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να είναι σημαντική για την εξεύρεση λύσης για την επίλυση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.
Στα μέσα Μαΐου, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε ότι η κινεζική πλευρά προτείνει να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης των BRICS. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην επίδειξη του ανοιχτού χαρακτήρα και της συμμετοχής του οργανισμού, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναπτυσσόμενων χωρών, θα συμβάλει στην αύξηση της αντιπροσωπευτικότητας και της επιρροής του συνδέσμου και θα συμβάλει περισσότερο στη διατήρηση της ειρήνης και της ανάπτυξης. Επί του παρόντος, οι BRICS περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Η Καναδή πολιτικός επιστήμονας Catherine Wien προέτρεψε να μην υποτιμηθεί η ουδέτερη δραστηριότητα των χωρών BRICS. Οι χώρες BRICS έχουν καλούς λόγους να υποστηρίξουν τη Ρωσία

………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………….

ΠΗΓΗ. ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

                                                    www.e-synews.g

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ Β ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΗΛ. 6909154297 EMAIL. toliszarmakupis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΛΙΔΕΣ