ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στην Κύπρο:

 

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: Ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του Λιμενικού! (βίντεο)

Σοβαρή τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα στην Τηλλυρία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός, άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος του λιμενικού σώματος, να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.

Η περιοχή στην οποία συνέβη το επεισόδιο αποτελεί την θαλάσσια οδό που χρησιμοποιούν διακινητές για μεταφορά παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, από τα παράλια της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι έχουν μόνιμη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή στον θύλακα των Κοκκίνων, ο οποίος συνδέεται με τα κατεχόμενα μόνο μέσω θαλάσσης

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του Λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση προειδοποιητικών πυρών.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα της Κύπρου, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Στον ΟΗΕ καταγγέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία τα τουρκικά πυρά στην Τηλλυρία

Στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τη νέα τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου με τη ρίψη πυροβολισμών και καταδίωξη σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας από τουρκική ακταιωρό, συλλέγει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε σχετικά από τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου γύρω στις έξι και τριάντα το πρωί και από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για την συλλογή όλου του μαρτυρικού υλικού που στοιχειοθετεί την απαράδεκτη τουρκική ενέργεια στη θάλασσα της Τηλλυρίας.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο φάκελος θα υποβληθεί ενώπιον της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνοδευόμενος από σχετική καταγγελία.

Το μήνυμα ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση τόσο δια θαλάσσης όσο και δια ξηράς στέλνει ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους, με αφορμή το περιστατικό της πρόκλησης από τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής τα ξημερώματα.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ανέφερε ότι το σκάφος της Λιμενικής “πλευρίστηκε” από την τουρκική ακταιωρό και καταδιώχθηκε μέχρι το Αλιευτικό Καταφύγιο του Κάτω Πύργου, ενώ στην συνέχεια αποχώρησαν.

“Είναι μέσα στα πλαίσια που παρέχουν οι τουρκικές αρχές στη διακίνηση λαθρομεταναστών στην περιοχή και με σκοπό να εκφοβίσουν το σκάφος της Λιμενικής και το κυνήγησαν μέχρι το λιμανάκι του Κάτω Πύργου.

Είναι μια απίστευτη πρόκληση και είναι γι αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι πρέπει να ενισχυθεί σε θάλασσα και ξηρά ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν”

πηγη: https://warnews247.gr




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ Β ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΗΛ. 6909154297 EMAIL. toliszarmakupis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ