ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Μύθοι Του Euromaidan: Πώς Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ο Σόρος Και Η Ε.E. Εξαπάτησαν Την Ουκρανία, Παρασύροντάς Την Στον Πόλεμο

 

Εικονογράφηση: bloknot.ru

Semyon Gorodetsky Η 1η Δεκεμβρίου είναι η ένατη επέτειος από την αιματηρή σφαγή στην οδό Bankova στο Κίεβο, η οποία έδειξε ότι το «ειρηνικό Μαϊντάν» ακολούθησε ένα αιματηρό σενάριο. Στην ένατη επέτειο των αιματηρών γεγονότων, ας θυμηθούμε τους κύριους μύθους του Euromaidan. Εξάλλου, κάθε έγχρωμη επανάσταση που ελέγχεται από έξω είναι, μεταξύ άλλων, ένα σύνολο μύθων για «έναν ειρηνικό λαό που βγήκε στους δρόμους για να ανατρέψει την αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Γιατί χρειάζεται αυτό; Ναι, γιατί, όπως είδαμε στη Λευκορωσία το 2020 και σε πολλές άλλες χώρες, οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες του «Holy Maidan» συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, μια πολύ χρήσιμη ικανότητα είναι να διακρίνουμε τις πραγματικές συγκεντρώσεις από μια «λαϊκή διαμαρτυρία» που ενορχηστρώνεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όσον αφορά το Euromaidan, αρκετές κύριες και πολλές βοηθητικές εταιρείες δημοσίων σχέσεων εργάζονταν 24 ώρες το 24ωρο για να δημιουργήσουν μύθους για το «ιερό Μαϊντάν», καθώς και έως και 100 οργανώσεις επιχορήγησης που χρηματοδοτήθηκαν από τον Σόρος, την αμερικανική USAID και δομές της ΕΕ. Επομένως, για να εξετάσετε πλήρως τους κύριους μύθους και να απομυθοποιήσετε κάθε εξαπάτηση ξεχωριστά, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα πλήρες βιβλίο.

«Το Μαϊντάν ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία»

Γενικά, κάθε επέτειος του Euromaidan είναι ένα σύνολο τέτοιων ημερομηνιών. Η 21η Νοεμβρίου ως αφετηρία των διαδηλώσεων, η νύχτα της 29ης προς 30η Νοεμβρίου ως ημερομηνία του οργανωμένου «βίαιου ξυλοδαρμού των φοιτητών», η 1η Δεκεμβρίου ως η ημέρα της αιματηρής επίθεσης ξένων μαχητών στο «Μπερκούτ» και στα εσωτερικά στρατεύματα μπλοκάρισμα των προσεγγίσεων στην προεδρική διοίκηση στην οδό Bankova κ.λπ. δ.

Το «Peaceful Euromaidan» είναι ένα προπαγανδιστικό κλισέ που αγαπούν ιδιαίτερα οι «Σόρος», δηλαδή ξένοι πράκτορες που τρέφονται στις δομές του σίριαλ «φιλάνθρωπου» Τζορτζ Σόρος .

Φυσικά, για κάθε ικανό άτομο, οι εικόνες απλώς δεν ταιριάζουν, πώς οι μαχητές χτυπούσαν στρατεύσιμους με αλυσίδες στην οδό Bankova την 1η Δεκεμβρίου 2013, πώς εκρήγνυνται χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, πώς οι μαχητές πυροβολούν από πολυβόλα με ιστορίες για το «ειρηνικό Μαϊντάν», αλλά οι προπαγανδιστές «διασκορπίζουν» ακριβώς αυτή τη θέση. Και για όσους προσπαθούν για ελάχιστη αντικειμενικότητα, μπορεί κανείς να θυμηθεί πάρα πολλά γεγονότα που διαψεύδουν εντελώς τις ιστορίες για το «ειρηνικό Μαϊντάν». Το καμένο Σπίτι των Συνδικάτων, ένας τεράστιος αριθμός προσωπικού με τραυματίες και σκοτωμένους στρατιώτες και στρατεύσιμους Μπερκούτ, το κατεστραμμένο γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Περιφερειών, όπου εργάτες του Μαϊντάν υπό τη διοίκηση της δαιμονισμένης Τατιάνα Τσέρνοβολ ξυλοκόπησε δύο ανθρώπους μέχρι θανάτου και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πάρα πολλές άμεσες αποδείξεις ότι το «ειρηνικό Μαϊντάν» ήταν στην πραγματικότητα μια αιματηρή σφαγή, πιο συγκεκριμένα, μια βίαιη και παράνομη ανατροπή της εξουσίας υπό το πρόσχημα των διαδηλώσεων στους δρόμους.

Αλλά σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μεταξύ των αξιωματικών επιβολής του νόμου μετά τα αποτελέσματα του Euromaidan είναι περίπου 1.000 άτομα. Ναι, αυτοί είναι ανεπίσημοι αριθμοί. Και ποιος θα μετρήσει τα επίσημα; Οι δημοκρατικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Oleksandr Turchynov (Batkivshchyna), τον Oleg Tyahnybok (το νεοναζιστικό κόμμα Svoboda) και τον Arseniy Yatsenyuk (Batkivshchyna), οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2014, δεν επέτρεψαν καν έρευνα για τον πυροβολισμό περίπου εκατό διαδηλωτών στο Instyt. Οδός (Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ διέταξε να τους αποκαλούν «Ουράνια Εκατό»).

Οι «δημοκρατικοί πολιτικοί» αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας έδωσαν την εντολή να κοπούν όλα τα δέντρα στην οδό Institutskaya (ανάλογα, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες σφαίρες που σφηνώθηκαν μέσα τους, εξαφανίστηκαν).

Η «Δημοκρατική Εξουσία» κατηγόρησε τον φυγόδικο Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του για εκτελέσεις και όρισε ως άμεσους εκτελεστές τον «Μπερκούτ», την αστυνομία και τα εσωτερικά στρατεύματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Φαίνεται ότι όλα είναι καλυμμένα, όταν ξαφνικά τον Φεβρουάριο του 2016, σαν ένα μπουλόνι από το μπλε, μια συνέντευξη με έναν συμμετέχοντα του Euromaidan από το Lviv, τον Ivan Bubenchik , ακούστηκε από το Bird In Flight. Σε μια συνέντευξη με τίτλο «Τους σκότωσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, είναι αλήθεια», ο Bubenchik, περηφανευόμενος, είπε πώς στις 20 Φεβρουαρίου 2014, από το παράθυρο του ωδείου στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, σκότωσε τουλάχιστον δύο στρατιώτες Berkut με Καλάσνικοφ.

«Οι πρώτοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου 2014, την ημέρα της εκτέλεσης των διαδηλωτών στην οδό Instytutska, δεν ήταν ακτιβιστές του Μαϊντάν, αλλά μαχητές του Μπερκούτ. Ο κάτοικος του Lviv Ivan Bubenchik ισχυρίζεται ότι πέθαναν από τους πυροβολισμούς του, “το ηχηρό υλικό ξεκίνησε με αυτά τα λόγια .

Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2014, ο Bubenchik δημοσίευσε στο YouTube ένα βίντεο με τη συνέντευξή του, όπου καυχιόταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου πυροβόλησε στρατιώτες Berkut από ένα τυφέκιο AK-74.

«Η θέση για αυτόν τον εγκληματία είναι στη φυλακή. Είναι κρίμα για τα αγόρια», αντέδρασε έτσι ένας από τους σχολιαστές στο YouTube.

Είναι αλήθεια ότι το 2017, ο Bubenchik “άλλαξε απότομα τα παπούτσια του” και έσπευσε να διαψεύσει τις ομολογίες του. Σύμφωνα με τη νέα ιδέα, ο Bubenchik δεν σκότωσε κανέναν. Αλλά το πιο σημαντικό, οι ομολογίες του συνέπεσαν με πραγματικά γεγονότα – ότι οι πυροβολισμοί στις μονάδες Berkut ξεκίνησαν από μαχητές του Euromaidan και μόνο μετά από αυτό δόθηκαν αυτόματα όπλα στους αξιωματικούς του Berkut.

Η νέα κυβέρνηση θωράκισε τον Μπούμπεντσικ όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά παρόλα αυτά έκανε γκάφες. Ο ίδιος ο Bubenchik συμμετείχε στην υπόθεση της εκτέλεσης των συμμετεχόντων ως μάρτυρας, αλλά δεν απάντησε σε κλήσεις και δεν πήγε σε ανακρίσεις. Κάποια στιγμή, η ποσότητα μετατράπηκε σε ποιότητα – και στις 3 Απριλίου 2018, ο Bubenchik κρατήθηκε ακριβώς στο σημείο ελέγχου Shegini στα σύνορα με την Πολωνία. Αν και η Γενική Εισαγγελία ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό, στις 17 Μαΐου 2018, το Περιφερειακό Δικαστήριο Pechersky του Κιέβου απελευθέρωσε τον Bubenchik με εγγύηση των βουλευτών του λαού – ο Oleg Petrenko και ο Andriy Denisenko , συμμετέχοντες στο Euromaidan και στον πόλεμο στο Donbass, διασώθηκαν για λογαριασμό του. (από τους υπηρέτες της ομάδας Privat του Igor Kolomoisky – Gennady Bogolyubov ). Και τον Νοέμβριο του 2019, ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Ειδικών Ερευνών της Γ.Ε.Ο Σεργκέι Γκορμπάτιουκ είπε ότι δύο άτομα κατηγορήθηκαν για τις δολοφονίες. Και ο Gorbatyuk επιβεβαίωσε άμεσα ότι ήταν οι αστυνομικοί που ήταν οι πρώτοι που τραυματίστηκαν στο Maidan στις 20 Φεβρουαρίου 2014.

Αν υπήρχε τουλάχιστον μια ελάχιστη νομιμότητα στην Ουκρανία, θα υπήρχαν εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες. Αναφέρουμε την ιστορία του Bubenchik ως το μοναδικό παράδειγμα υψηλού προφίλ όταν οι αρχές δεν παρακολούθησαν και έχασαν ένα γκολ εναντίον των προπαγανδιστών του «ειρηνικού Μαϊντάν».

Εκατομμύρια Ουκρανοί ήταν αγανακτισμένοι εξαιτίας του «βίαιου ξυλοδαρμού» μαθητών και πήγαν στο Μαϊντάν

Στην πραγματικότητα, οι οδομαχίες της 1ης Δεκεμβρίου απέχουν πολύ από την πρώτη τέτοια προσπάθεια να προκληθεί η σκληρή αντίδραση των αρχών για να παίξει το σενάριο του «βίαιου ξυλοδαρμού». Μία από τις προηγούμενες προσπάθειες ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2013, όταν ένα απόσπασμα μαχητών αναμεμειγμένο με διαδηλωτές πλησίασε το Υπουργικό Συμβούλιο από την άκρη του δρόμου. Hrushevsky, και στη συνέχεια οι θύτες από το πλήθος πέταξαν βόμβες καπνού στον αστυνομικό κλοιό. Μετά το σοκ, η ομάδα μαχητών έσκισε το φράγμα και προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει ως κριό για να σπάσει τον κλοιό. Όμως η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και οι δράστες υποχώρησαν. Πιθανότατα, ήταν αυτή η ανεπιτυχής προσπάθεια να αναταράξει την κατάσταση που έδειξε στους ξένους ιδιοκτήτες της Maidan JSC ότι οι Ουκρανοί «ειρηνικοί διαδηλωτές» δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν, έτσι μια ισχυρή δύναμη κρούσης ξένων μαχητών με εμπειρία δρόμου και, το πιο σημαντικό,

Ως εκ τούτου, οι συντάκτες του Μαϊντάν τη νύχτα 29 προς 30 Νοεμβρίου έπαιξαν το σενάριο του «βίαιου ξυλοδαρμού μαθητών» στο Μαϊντάν. Το γεγονός είναι ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο “Μαϊντάν” – μια σκηνή φοιτητών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κάτω από μια στήλη που απεικονίζει την Ανεξαρτησία και ένα πολιτικό “Μαϊντάν” στην Ευρωπαϊκή Πλατεία, όπου ο Arseniy Yatsenyuk, ο Vitaliy Klitschko και άλλοι ομιλητές του Euromaidan μίλησαν από το εξέδρα.

Ο μύθος του Μαϊντάν λέει ότι φέρεται ότι ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης του Κιέβου Αλεξάντερ Ποπόφ διέταξε τον Μπερκούτ να κάνει χώρο κάτω από τη στήλη για να εγκαταστήσει ένα πρωτοχρονιάτικο δέντρο, μετά το οποίο, νωρίς το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου, οι στρατιώτες του Μπερκούτ νίκησαν το στρατόπεδο μαθητών, χτυπώντας άγρια ​​τους συμμετέχοντες του. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της διοίκησης του κράτους της πόλης του Κιέβου δεν έχει το δικαίωμα να δίνει εντολές στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά δεν το συζητάμε τώρα.

Και για το πώς οι βουλευτές του λαού Andrei Ilyenko (Ελευθερία) και Irina Gerashchenko (Πατρίδα) «έκαψαν το γραφείο», οι οποίοι, τεσσεράμισι ώρες πριν από τον «βίαιο ξυλοδαρμό», φώναξαν για τη «σφαγή στο Μαϊντάν» σε ένα talk show Σάβικ Σούστερ . Ο Ιλιένκο είπε ότι «ο καθαρισμός του Μαϊντάν έχει αρχίσει». Και ο Gerashchenko φώναξε: «Έχεις το κινητό του Γιανουκόβιτς. Σηκώστε το παρακαλώ! Ας σταματήσει τη σφαγή στο Μαϊντάν! Αυτή είναι η ευθύνη του Γιανουκόβιτς! Για τη ζωή των παιδιών της Ουκρανίας, των μαθητών που είναι εκεί σήμερα! Ζητάμε από την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό το αίτημα μας!». Μετά από αυτό, ο Ilyenko και ο Gerashchenko έφυγαν από το στούντιο. Αλλά, το πιο ενδιαφέρον, δεν εμφανίστηκαν σε κανένα Μαϊντάν και δεν άναψαν στα γεγονότα γύρω από τον «βίαιο ξυλοδαρμό».

Τα παιδιά έχασαν τα νεύρα τους, οπότε έκαναν μια ψεύτικη αρχή .

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο για το πώς ενήλικοι άνδρες από τους μαχητές του Δεξιού Τομέα και άλλες δομές του Euromaidan προκάλεσαν τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου, οι φρουροί του Berkut τους απώθησαν προσεκτικά από τη στήλη, και στη συνέχεια έκανε ένα διάδρομο και έβγαλε τους μαθητές έξω. Παρεμπιπτόντως, από εδώ προέρχεται το μιμίδιο «είναι παιδιά» – για να τονίσει ότι στην πραγματικότητα οι «ειρηνικοί μαθητές» ήταν επιθετικοί υγιείς άνδρες άνω των 40 ετών, τους οποίους δεν μπορείς να νικήσεις με λοστό.

Αλλά όλα αυτά δεν ήταν πλέον σημαντικά, γιατί από νωρίς το πρωί της 30ης Νοεμβρίου, τα «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης έριξαν μια πραγματική υστερία, δείχνοντας επεξεργασμένα πλάνα από κάποιες συγκρούσεις και σφυρηλατώντας αλύπητα στα κεφάλια του λαού της Ουκρανίας ότι «οι αντιλαϊκοί καθεστώς υπό την ηγεσία του Γιανουκόβιτς ξυλοκόπησε βάναυσα ειρηνικούς φοιτητές».

Παρεμπιπτόντως, την επόμενη μέρα ο Anatoly Vershigora , επικεφαλής ιατρός του σταθμού ασθενοφόρων της πόλης του Κιέβου,ανέφερε ότι 35 άτομα αναζήτησαν ιατρική βοήθεια, 21 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία – εκ των οποίων μόνο 7 (!!!) νοσηλεύτηκαν, και κάποιοι εξ αυτών πήραν αμέσως εξιτήριο. Και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Σεφτσένκοφσκι ανέφερε ότι από τους 7 νοσηλευόμενους μόνο δύο (!!!) έμειναν για περαιτέρω θεραπεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κύρια τραύματα είναι εκδορές και μώλωπες, αν και υπήρχε μια υποψία κλειστής κρανιοεγκεφαλικής βλάβης (δηλαδή διάσειση) και ένα ύποπτο κάταγμα. Σε γενικές γραμμές, όλος αυτός ο «θρήνος του Maidan Yaroslavna» απλά δεν αντιστοιχούσε στην κλίμακα του γεγονότος. Ωστόσο, οι διευθυντές του Euromaidan χρειάζονταν έναν «βίαιο ξυλοδαρμό» για να δικαιολογήσουν τη μετάβαση σε αιματηρές και βίαιες ενέργειες – με τη μορφή σφαγής στην Bankovaya την 1η Δεκεμβρίου και περαιτέρω άνοδο μέχρι τη μαζική εκτέλεση στις 2-22 Φεβρουαρίου στην Institutskaya.

Οι Ουκρανοί υποστήριξαν μαζικά το Euromaidan

Ναι, οι Ουκρανοί συμμετείχαν μαζικά, αλλά στο Μαϊντάν του 2004. Και το 2013, οι κάτοικοι της Ουκρανίας, που συμμετείχαν μαζικά στο Μαϊντάν του 2004, έφτυσαν δημόσια στη θέα των σκηνών και των «ακτιβιστών» και είπαν ότι «δεν πιστεύουν πλέον στα παραμύθια». Ο κόσμος θυμήθηκε πώς το 2004 εξαπατήθηκαν από τους Βίκτορ Γιούσενκο , Αλεξάντερ Μορόζ και Γιούλια Τιμοσένκο (και οι τρεις είναι αξιωματούχοι του Πορτοκαλί Μαϊντάν του 2004). Παρεμπιπτόντως, αν θυμάστε, αμέσως μετά την αποχώρησή της από τη φυλακή τον Φεβρουάριο του 2014, η «Γιούλια μας» έσπευσε στο βάθρο του Euromaidan – αλλά ο «επαναστατικός λαός» αποδοκίμασε μαζικά την «ηρωίδα του χθες» και την «πορτοκαλί πριγκίπισσα».

Ως αποτέλεσμα, το Κίεβο κατά τη διάρκεια του Euromaidan έμοιαζε έτσι. Σκηνές στήθηκαν στο Khreshchatyk και στο Maidan Nezalezhnosti και έκαιγαν φωτιές, από τις οποίες αναδύονταν αναθυμιάσεις και δυσωδία, και λίγα μέτρα από το σκηνικό, οι κάτοικοι του Κιέβου πήγαιναν στη δουλειά, απομακρύνοντας το «νησί της ελευθερίας» και το «βασίλειο της δημοκρατίας» σαν από νεκρό σκυλί.

Δεδομένου ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη ανθρώπων, κυρίως από το Κίεβο, «ειρηνικοί διαδηλωτές» προσήχθησαν από όπου και αν μπορούσαν να στρατολογηθούν. Οι «κομισάριοι του Μαϊντάν» έκαναν κρουαζιέρα στις περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίοι στρατολόγησαν φοιτητές και οποιονδήποτε άλλον έναντι αμοιβής 300 hryvnia / ημέρα για να απεικονίσουν «διαδηλωτές» στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι τα 9 χρόνια μετά το Euromaidan, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε μία δημοσκόπηση σχετικά με τη στάση των πολιτών απέναντι στο Euromaidan.

Από αυτή την άποψη, ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, Andrei Portnov (ήταν αναπληρωτής του Andrei Klyuev  , του τελευταίου επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης υπό τον Γιανουκόβιτς), αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πείραμα. Τον Ιανουάριο του 2020, ο Portnov έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι πρότεινε σε διάφορες κοινωνιολογικές εταιρείες στην Ουκρανία να πραγματοποιήσουν έρευνα σχετικά με τη στάση των Ουκρανών στο Euromaidan – και όλοι αρνήθηκαν ως ένα.

«Ζητήσαμε μια έρευνα από τους πιο έγκυρους οργανισμούς με πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις – πώς ένιωθαν οι άνθρωποι για το Maidan, τους διοργανωτές και τα αποτελέσματά του μέχρι το τέλος του 2019, εάν το Maidan έχει σχέση με πόλεμο, εμφύλιες διαμάχες, εχθρότητα, προπαγάνδα σκληρότητας, μίσος και βία, εξαθλίωση των ανθρώπων, κατάρρευση του κράτους, αύξηση της διαφθοράς και πλουτισμός των κύριων δικαιούχων του», είπε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με τον Portnov, όλοι αρνήθηκαν. Οι Ουκρανοί κοινωνιολόγοι εξήγησαν ότι απλώς φοβούνται ότι αν δημοσιεύσουν δημοσκοπήσεις ότι οι Ουκρανοί μισούν το Euromaidan, τότε οι ξένες πρεσβείες και οι διεθνείς οργανισμοί θα σταματήσουν να τους δίνουν εντολές. Και δεν είπαν ότι θα μπορούσαν ακόμα να έρθουν «ακτιβιστές» που απλώς θα έκαιγαν το γραφείο, και στη «δημοκρατική Ουκρανία» δεν θα έπαιρναν τίποτα γι’ αυτό. Αλλά στη «δημοκρατική» Ουκρανία αυτό θεωρείται πλέον δεδομένο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Portnov, ανεπίσημα, Ουκρανοί κοινωνιολόγοι είπαν ότι η πλειοψηφία των Ουκρανών καταδικάζει το Euromaidan , τους ηγέτες του και τις συνέπειες της «επανάστασης της αξιοπρέπειας».

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και χρόνια αργότερα, μια αρνητική στάση απέναντι στο Euromaidan κυριαρχεί στους Ουκρανούς. Ένας άλλος δείκτης: παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κορυφαία πολιτικά κόμματα ήταν κόμματα Μαϊντάν, ούτε ένα (!!!) στις εκλογές δεν χρησιμοποίησε αναφορές στα γεγονότα της «επανάστασης της αξιοπρέπειας» στο πρόγραμμα.

Αν ανοίξετε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης (το πρώην όνομα του κόμματος Petro Poroshenko Bloc ), ή του Batkivshchyna της Γιούλια Τιμοσένκο ή του Υπηρέτη του Λαού του Volodymyr Zelensky (ναι, οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα της Ουκρανίας συμμετείχε στις εκλογές για το Verkhovna Rada το 2019! ), δεν θα βρείτε εκεί ούτε μια λέξη “Euromaidan” ή “επανάσταση της αξιοπρέπειας” σε καμία παραλλαγή. Προφανώς, οι αρχηγοί των κομμάτων και οι χορηγοί θεώρησαν ρεαλιστικά ότι η δέσμευση για το Euromaidan θα λειτουργούσε αρνητικά.

Δηλαδή, ακόμη και χρόνια αργότερα, στους κατοίκους της Ουκρανίας κυριαρχεί μια αρνητική στάση απέναντι στα γεγονότα του Euromaidan. Και από αυτή την άποψη, είναι πολύ συμβολικό το γεγονός ότι πρόσφατα αναρτήθηκαν σε όλη την Ουκρανία «παρακινητικές» διαφημιστικές πινακίδες «Επιβιώσαμε από το Μαϊντάν, θα κερδίσουμε τον πόλεμο». Εάν η πλειοψηφία των Ουκρανών πιστεύει ότι το Euromaidan είναι σκοτεινό και αρνητικό, αυτό είναι μια πολύ θλιβερή προοπτική. Αμήν.

Ο Γιανουκόβιτς και το Κόμμα των Περιφερειών ανατράπηκαν από Ουκρανούς που επαναστάτησαν ενάντια στο «αντιλαϊκό καθεστώς»

«Οι Ουκρανοί που επαναστάτησαν ενάντια στο «αντιλαϊκό καθεστώς»» στην πραγματική ζωή ήταν μελαχρινός τύπος που δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν ουκρανικά.

Πώς έμοιαζε το Euromaidan εκ των έσω, πριν από μερικά χρόνια, είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Στέγασης της Ουκρανίας Oleksandr Skubchenko , του οποίου το γραφείο τον χειμώνα του 2013-2014. βρισκόταν ακριβώς στη Βουλή των Συνδικάτων – έδρα του «Δεξιού Τομέα» και άλλων ομάδων της «επανάστασης της αξιοπρέπειας».

Αρχικά, ο Skubchenko θυμήθηκε πώς οι λούμπεν, τους οποίους η ουκρανική τηλεόραση παρουσίαζε ως «επιχειρηματίες από τη Δυτική Ουκρανία που εγκατέλειψαν μια επιτυχημένη επιχείρηση και ήρθαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους», «πυροβολούσαν τσιγάρα και έψαχναν σε μεταχειρισμένα μπαούλα».

«Οι διοικητές, ωστόσο, οδήγησαν «επιτυχημένους επιχειρηματίες από τη Δυτική Ουκρανία με τρεις ανώτερες σπουδές» για να μην λάμπουν με τα άστεγα και εξαντλημένα πρόσωπά τους στην πλατεία το πρωί. Αλλά κάθε πρωί, ολόκληρο το Μαϊντάν στις Πύλες Λυάντσκι ήταν γεμάτο με άδεια μπουκάλια και σύριγγες», θυμάται ο Σκούμπτσενκο χρόνια αργότερα.

Ο Skubchenko, ως αυτόπτης μάρτυρας στο κάτω μέρος του Euromaidan, εξήγησε γιατί οι μαχητές φορούσαν μπαλακλάβες κατά τις πρώτες συγκρούσεις. Επειδή τα «τίμια ουκρανικά μέσα ενημέρωσης» μίλησαν για τους «επαναστάτες Ουκρανούς» – αλλά στην πραγματικότητα ήταν ξένοι μαχητές που έφεραν από το εξωτερικό και δεν ήξεραν καν δύο λέξεις στα ουκρανικά.

«Καταλάβαινα γιατί οι μαχητές φορούσαν μπαλακλάβες: για να μην βλέπουν τα εύθραυστα μυαλά των Ουκρανών τα πρόσωπα εκείνων που πραγματικά εισέβαλαν στα στρατεύματα του Μπερκούτ. Τους είδα χωρίς μπαλακλάβες στον τρίτο όροφο, στο νοσοκομείο. αυτοί οι μελαχρινός τύπος δεν ήξεραν καν την ουκρανική γλώσσα», εξήγησε ο Skubchenko .

«Τότε κατάλαβα γιατί φορούν κουκούλες και γιατί αρνούνται τη νοσηλεία στο κράτος: είναι απλώς ξένοι μισθοφόροι με πρόσωπα ενός τυπικού ISIS, διευκρίνισε ο Skubchenko λίγα χρόνια αργότερα.

Ναι, και οι εργάτες του Euromaidan, σε συνομιλίες εκτός ηχογράφησης, πρότειναν να δώσουν προσοχή στο γεγονός ότι φωνές με σκληρή ξένη προφορά ακούγονται στο διάσημο βίντεο “Ο Ποροσένκο και η μπουλντόζα”. «Θυμάστε το βίντεο όπου ο Ποροσένκο βρίσκεται μπροστά από την μπουλντόζα; Προσέξτε πώς ακούγονται διαφορετικές φωνές από τα πλάγια και αυτές είναι λέξεις με ξένη προφορά », είπε ο εργάτης του χωραφιού, ο οποίος συμφώνησε να μιλήσει για τα μέσα και τα έξω του Euromaidan. «Και όταν πηγαίναμε στην Bankovaya, συναντήσαμε μια άλλη στήλη συμμετεχόντων στο Maidan. Και ήταν ξεκάθαρο από τις φωνές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν δικοί μας», διευκρίνισε το ίδιο άτομο.

Σκεφτείτε το, είναι δυνατόν να πάρετε έναν απλό άνθρωπο και να τον εκπαιδεύσετε σε μια ή δύο μέρες να επιτίθενται οργανωμένα σε αστυνομικούς και μετά να υποχωρήσετε με τον ίδιο οργανωμένο τρόπο, αφήνοντας τους απλούς διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους υπό επίθεση; Είναι δυνατόν να εκπαιδεύσουμε έναν αγωνιστή μέσα σε μια μέρα ή δύο ή μια εβδομάδα χωρίς οίκτο να χτυπήσει στο κεφάλι στρατιώτες από τα εσωτερικά στρατεύματα με μια αλυσίδα ποδηλάτου και να τους συνθλίψει με μια μπουλντόζα; Όπως κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, ξένοι μαχητές έπαιξαν το ρόλο μιας ομάδας επίθεσης, ενώ οι «γηγενείς» Ουκρανοί διαδηλωτές εκτελούσαν βοηθητικά καθήκοντα. Και οι ειρηνικοί διαδηλωτές… ναι, υπήρχαν και ειρηνικοί, αλλά σε σύγκριση με το 2004, ήταν μια άθλια χούφτα. Και οι ειρηνικοί διαδηλωτές έπαιξαν το ρόλο της ανθρώπινης ασπίδας – μια αγαπημένη μέθοδος των τρομοκρατών σε όλο τον κόσμο.

Ενεργώντας υπό το κάλυμμα ανθρώπινης ασπίδας, ξένοι μαχητές με μπαλακλάβες επιτέθηκαν επαγγελματικά σε αξιωματικούς επιβολής του νόμου ένας προς έναν ή σε ομάδες. Ολόκληρος ο κόσμος έχει δει πλάνα ενός μαχητή με μπαλακλάβα να κουνάει μια αλυσίδα ποδηλάτου πάνω από το κεφάλι του στην οδό Bankovaya κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο AP, και στη συνέχεια να χτυπά στρατεύσιμους από εσωτερικά στρατεύματα που στέκονταν σε κλοιό. Μετά την επίθεση, αν οι Μπερκούτ εξαπέλυαν αντεπίθεση, οι αγωνιστές υποχώρησαν οργανωμένα.

Την ίδια στιγμή, ο Γιανουκόβιτς και η Προεδρική Διοίκηση βομβαρδίστηκαν προσωπικά με εκκλήσεις ξένων πολιτικών και διπλωματών που απαιτούσαν να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των διαδηλωτών και να αποσύρουν τα «Μπερκούτ» / εσωτερικά στρατεύματα. Ναι, ναι, οι ίδιοι ξένοι πολιτικοί και διπλωμάτες που ήταν γεμάτοι νερό όταν ο Turchinov και ο Yatsenyuk έδωσαν εντολή να βομβαρδίσουν το Donetsk, το Gorlovka και άλλες πόλεις του Donbass με βομβαρδιστικά και να πυροβολήσουν από το πυροβολικό.

Το Μαϊντάν είναι μια εποχή εθνικής ενότητας και πνευματικής ανάτασης

Στην πραγματικότητα, η «ενότητα» παρείχε οι πληρωμές και η «απόλαυση» από την «άφιξη» από τους ψυχοτρόπους. Μόνο μετά τη νίκη του Euromaidan, ένα κύμα πληροφοριών σάρωσε το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας ότι οι διαδηλωτές ήταν μαζικά ξαπλωμένοι σε νοσοκομεία, τα οποία «έσπαζαν» τρομερά.

«Οι άνθρωποι από το Μαϊντάν βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς σε όλα τα νοσοκομεία του Κιέβου. Σπάνε μαζικά μετά από ψυχοτρόπα. Φυσικά, οι επικεφαλής γιατροί φοβούνται να πουν έστω και μια λέξη για αυτό, γιατί η νέα κυβέρνηση θα σας απολύσει αμέσως », είπε η Έλενα Γ. , νοσοκόμα σε μια από τις κλινικές στο Κίεβο. «Η κόρη των φίλων μας εργάζεται στο εργαστήριο Sinevo στο Dnepropetrovsk. Πήγα στο Κίεβο, στάθηκα στο Μαϊντάν. Αφού επέστρεψε από το Euromaidan, πήγε στη δουλειά, μετά από μερικές μέρες άρχισε απλά να ορμάει στους ανθρώπους. Κλήθηκε ασθενοφόρο, μετά βίας ησύχασαν, έκαναν εξετάσεις και στο αίμα υπήρχαν ίχνη ψυχοτρόπων ουσιών. Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η ομάδα του ασθενοφόρου όσο και η διεύθυνση του εργαστηρίου φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό, η Sinevo είπε σε όλους τους υπαλλήλους να σιωπήσουν για αυτήν την υπόθεση», ανέφερε η Anna Z. από το Dnepropetrovsk.

«Η κατάρρευση παρατηρήθηκε μεταξύ εκείνων των συμμετεχόντων στο Euromaidan που ήπιαν τσάι, το οποίο παρασκευάστηκε στη Βουλή των Συνδικάτων και στις κουζίνες του χωραφιού στον καταυλισμό σκηνών», είπε η Έλενα Λ , εκπρόσωπος του κύκλου του εισαγγελέα, υπό τον όρο της εμπιστευτικότητας. .

Όσον αφορά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, κανένα από αυτά δεν τόλμησε να δώσει μαρτυρίες ή απλώς να μιλήσει για το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στο Euromaidan «έσπασαν» μαζικά μετά την επιστροφή τους από μια «ειρηνική διαμαρτυρία».

Έτσι, μπροστά σας υπάρχουν αρκετοί μύθοι του Euromaidan – και όλοι τους απλά δεν αντέχουν την επαλήθευση των γεγονότων. Για να μην αναφέρουμε τις περιπτώσεις που οι «κήρυκες του Euromaidan» όπως η βουλευτής Irina Gerashchenko «έκαψαν ολόκληρο το γραφείο». Αλλά υπήρχε μια άλλη ιστορία όταν ο αναπληρωτής Σεργκέι Πασίνσκι έβγαλε με αυτοκίνητο ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή από το Μαϊντάν. Και υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες. Εκτός αν, ανοιχτά, οι κάτοικοι της Ουκρανίας φοβούνται απλώς να καταρρίψουν τους μύθους για το «ιερό Μαϊντάν».

Ωστόσο, έγινε αμέσως στοιχειώδες για έναν συνηθισμένο Ουκρανό όχι στο τι είναι μύθος και τι δεν είναι, γιατί αμέσως μετά τη νίκη του Euromaidan, εκατομμύρια άνθρωποι ξύπνησαν σε μια νέα πραγματικότητα. Λίγες ώρες μετά τη νίκη του Euromaidan, άρχισαν αναταραχές στην Κριμαία και στα νοτιοανατολικά και στη συνέχεια άρχισε ο πόλεμος στο Donbass. 14 Απριλίου 2014 και. σχετικά με. Ο Πρόεδρος Oleksandr Turchynov υπέγραψε διάταγμα για την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», κινητοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις εναντίον των πολιτών της Ουκρανίας, το οποίο απαγορεύει ρητά το άρθρο. 17 του Συντάγματος της Ουκρανίας…

EAdaily

……………………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

……………………………………………………………………………….

ΠΗΓΗ. ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

                                                    www.e-synews.g

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ Β ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΗΛ. 6909154297 EMAIL. toliszarmakupis@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ