ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία Απελαύνει Οκτώ Έλληνες Διπλωμάτες Σε Αντίποινα Της Απέλασης Ρώσων Διπλωματών Από Την Ελλάδα

 


Η Ρωσία θα στείλει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στον Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Νάσικα για την απέλαση οκτώ υπαλλήλων της πρεσβείας

Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 27/06/2022
© RIA Novosti / Evgeny Odinokov Μεταβείτε στην τράπεζα φωτογραφιών Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουνίου – RIA Novosti. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε persona non grata οκτώ διπλωμάτες από την Ελλάδα, οι οποίοι θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.
«Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ε. Νάσικα, ο οποίος εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία για την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. στο καθεστώς του Κιέβου και στην ανακοίνωση μιας ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα « persona non grata», αναφέρει η ιστοσελίδα του πρακτορείου.
Διευκρίνισαν επίσης ότι το προσωπικό της πρεσβείας έχει οκτώ ημέρες για να φύγει από τη Ρωσία.
.
“Τονίστηκε ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Την πλήρη ευθύνη για αυτό φέρει αποκλειστικά η Αθήνα . Επισημαίνεται ότι εάν συνεχιστεί η αντιρωσική πολιτική, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε”. αναφέρει επίσης το μήνυμα.
.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Andrey Maslov , δήλωσε ότι η χώρα έχει πάψει να είναι ευνοϊκή για την αναψυχή των Ρώσων τουριστών: το κύμα της ρωσοφοβίας δεν εξασθενεί, τροφοδοτείται από την ηγεσία της χώρας.
Ο Διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιούρι Πίλιπσον ανέφερε επίσης για απειλές προς τους Ρώσους – το υπουργείο έλαβε αναφορές για περιπτώσεις διακρίσεων και επιθετικότητας εναντίον Ρώσων πολιτών.
Σύμφωνα με την Ένωση Tour Operators της Ρωσίας, από σήμερα οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για βίζα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, μία από τις ελληνικές ταξιδιωτικές εταιρείες RIA Novosti ανέφερε ότι οι εργασίες θα ξαναρχίσουν σε λίγες μέρες.
Επιπλέον, οι αρχές της χώρας έχουν παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Τον Απρίλιο, 12 Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν επίσης από την Αθήνα.
……………………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ :

……………………………………………………………………

……………………………………………………………………….

ΠΗΓΗ. ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

                                                    www.e-synews.g

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ Β ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΗΛ. 6909154297 EMAIL. toliszarmakupis@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ