ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Το Ρωσικό Φορτηγό «Progress MS-18» Οδήγησε Τον ISS Μακριά Από Διαστημικά Συντρίμμια

 

Το Ρωσικό Φορτηγό «Progress MS-18» Οδήγησε Τον ISS Μακριά Από Διαστημικά Συντρίμμια


………….

Το φορτηγό Progress MS-18 διόρθωσε την τροχιά του ISS και το πήρε μακριά από τα διαστημικά σκουπίδια

ΜΟΣΧΑ, 23 Απριλίου – RIA Novosti. Το ρωσικό φορτηγό πλοίο Progress MS-18 πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη διόρθωση της τροχιάς του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και τον απομάκρυνε από πιθανή σύγκρουση με διαστημικά σκουπίδια, ανέφερε η Roscosmos .
«Διαστημικά συντρίμμια» είναι πίσω, το ρωσικό «Progress» απέσυρε τον ISS από σύγκρουση μαζί του», αναφέρει η καταχώριση στο τηλεγραφικό κανάλι της κρατικής εταιρείας.
Το σύστημα πρόωσης του πλοίου άνοιξε στις 16:25 ώρα Μόσχας. Η λειτουργία των μηχανών έδωσε στον σταθμό ώθηση ενός μέτρου ανά δευτερόλεπτο, λόγω της οποίας το ύψος πτήσης του σταθμού αυξήθηκε κατά 1,8 χιλιόμετρα. Μετά τον διορθωτικό ελιγμό, το ελάχιστο ύψος του σταθμού είναι 413,91 χιλιόμετρα, το μέγιστο είναι 437,54 χιλιόμετρα.
Τα διαστημόπλοια που περιλαμβάνονται στο ρωσικό τμήμα του ISS εξασφαλίζουν τη διόρθωση της τροχιάς του σταθμού κατά μέσο όρο 11 φορές το χρόνο. Μέχρι σήμερα, από το 1998, έχουν πραγματοποιηθεί 318 διορθώσεις τροχιάς του ISS, 169 από τις οποίες χρησιμοποιούν τους κινητήρες διαστημικού σκάφους φορτίου Progress και 39 με τη μονάδα σέρβις Zvezda.
Μετά τη διακοπή των πτήσεων από αμερικανικά λεωφορεία και ευρωπαϊκά φορτηγά πλοία ATV, οι ρωσικές μηχανές έγιναν το μόνο τακτικό μέσο διατήρησης του ύψους τροχιάς του σταθμού.
…….

……………………………………………………………………………

……………………

.ΠΗΓΗ, ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΣΥ Β ΠΕΙΡΑΙΑ. 

ΤΗΛΕΦΟΝΟ 6909154297 email.  toliszarmas@gmail.com


………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ