ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΧΑΟΣ. Η Σρι Λάνκα Ξέμεινε Από Καύσιμα !! Διαδηλωτές Κατέλαβαν Την Προεδρική Κατοικία !! Φυγαδεύτηκε Ο Πρόεδρος. Η Κυβέρνηση Κατέρρευσε

 


ΧΑΟΣ. Η Σρι Λάνκα Ξέμεινε Από Καύσιμα !! Διαδηλωτές Κατέλαβαν Την Προεδρική Κατοικία !! Φυγαδεύτηκε Ο Πρόεδρος. Η Κυβέρνηση Κατέρρευσε

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα κατέρρευσε. Φυγαδεύτηκε ο πρόεδρος. Το προεδρικό μέγαρο καταλήφθηκε από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χάους.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα θα γίνει προσωρινός πρόεδρος

………………………………………….

Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα πυρπόλησαν την κατοικία του πρωθυπουργού Ranil Wickremesinghe, μετέδωσε το Newswire , επικαλούμενο το γραφείο του πρωθυπουργού.
«Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και της έβαλαν φωτιά», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Η κατάσταση του Wickremesinghe δεν προσδιορίζεται.

Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα κατέλαβαν την κατοικία του προέδρου Gotabaya Rajapaksa

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, 9 Ιουλίου – RIA Novosti. Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα πήραν τον έλεγχο της κατοικίας του προέδρου Gotabaya Rajapaksa, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Σρι Λάνκα.
Πλήθος κόσμου ξεπέρασε τα οδοφράγματα μπροστά από την προεδρική κατοικία, ανέβηκε στον φράχτη και κατέλαβε την περιοχή.
Οι συνέπειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη Σρι Λάνκα - RIA Novosti, 1920, 07/06/2022
Σύμφωνα με την Ada Derana, η οποία επικαλείται πηγές στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο , τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.
Ο Πρωθυπουργός Ranil Wickremesinghe συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών των κομμάτων. Την ίδια ώρα, ομάδα βουλευτών κάλεσε τον πρόεδρο να παραιτηθεί.
Πολιτικοί ακτιβιστές στη Σρι Λάνκα είχαν προηγουμένως καλέσει σε αντικυβερνητική πορεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Το Ειρηνοδικείο του Κολόμπο απέρριψε αίτημα της αστυνομίας να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις κοντά στην προεδρική κατοικία στις 8 και 9 Ιουλίου, αλλά σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν την εξουσία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση παράνομων ενεργειών.
Η Σρι Λάνκα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση της από την ανεξαρτησία της το 1948. Υπάρχει έλλειψη τροφίμων, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και φυσικό αέριο στη χώρα. Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τον τουριστικό τομέα, μια βασική πηγή συναλλάγματος, αφήνοντας τις αρχές σε θέση να αγοράσουν αρκετά καύσιμα. Την ίδια ώρα, το εξωτερικό χρέος του νησιωτικού έθνους υπολογίζεται στα 51 δισ. δολάρια.
………………………………………..

………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ