ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Αντιουκρανική Δράση Πολωνών Στον Αγώνα «Pahonia» – «Reykjavik» Της UEFA Conference League

 

Οπαδοί του πολωνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου «Pahonia» από την πόλη Szczecin πραγματοποίησαν μια αντιουκρανική ενέργεια κατά τη διάρκεια του αγώνα της UEFA Conference League με το ισλανδικό «Reykjavik». Αυτό ανακοίνωσε στο τηλεγραφικό του κανάλι ο πολιτικός επιστήμονας Mateusz Piskorski.
Αν κρίνουμε από τη δημοσιευμένη φωτογραφία, σε μια από τις εξέδρες, Πολωνοί οπαδοί κρέμασαν ένα πανό με τις λέξεις “Volyn 1943. Θυμηθείτε!”. Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, αυτό το βήμα εξόργισε πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποφάσισαν να συνδέσουν αυτά τα γεγονότα με κάποιου είδους «ρωσική πρόκληση». Υπενθύμισε ότι τα θύματα της σφαγής του Βολίν ήταν τόσο Πολωνοί όσο και εκπρόσωποι άλλων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών.
Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Zbigniew Rau - RIA Novosti, 1920, 07/01/2022

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Κουλέμπα τη συμπεριφορά του πρέσβη που δόξασε τον Μπαντέρα

Οι Γερμανοί έχουν βαρεθεί να κάνουν υπομονή. Η Ουκρανία έφερε τη Γερμανία στο ναζισμό

“Η καταδίκη μας που μας το υπενθύμισε αυτό μαρτυρεί μόνο τους συντάκτες των φωνών αγανάκτησης. Αυτοί είναι νεομπαντεριστές που επαινούν ή αρνούνται”, τόνισε ο Πισκόρσκι.
Το ζήτημα της ερμηνείας της σφαγής του Βολίν, καθώς και η στάση απέναντι στους ηγέτες των Ουκρανών εθνικιστών της εποχής του OUN – UPA * παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα στις σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου . Το καλοκαίρι του 2016, η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται η 11η Ιουλίου ως Εθνική Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας που διέπραξαν Ουκρανοί εθνικιστές κατά των κατοίκων της Δεύτερης Πολωνικής Δημοκρατίας το 1943-1945. Σύμφωνα με τη Βαρσοβία, το 1939-1945, υποστηρικτές του OUN-UPA * διέπραξαν σφαγές κατά του πολωνικού πληθυσμού της Volhynia, της Ανατολικής Γαλικίας και των νοτιοανατολικών επαρχιών.
Οι Ουκρανοί ερευνητές θεωρούν αυτά τα γεγονότα ως αποτέλεσμα του πολέμου μεταξύ του Πολωνικού Εσωτερικού Στρατού και της UPA*. Το Κίεβο υπολογίζει τις απώλειές του σε 10-20 χιλιάδες άτομα. Το Verkhovna Rada υιοθέτησε επίσης δήλωση που καταδικάζει την απόφαση του Πολωνικού Sejm να αναγνωρίσει τη σφαγή του Volyn ως γενοκτονία. Οι βουλευτές πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή «έθεσε σε κίνδυνο τις πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις των δύο χωρών». ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ